AÖ anställs 1916 som ”mönsterritare” hos Föreningen Handarbetets Vänner (HV) i Stockholm. Avancerar till ”artist”. Chefen och artisterna kallades fröknar, medan de övriga anställda sammanfördes under begreppet arbetare.
Deltar 1920 i HV:s utställning i Liljevalchs konsthall. Komponerar samma år tillsammans med Maja Andersson mattor för Patentverket i Stockholm.
Erhåller 1920 Svenska Slöjdföreningens och Kommerskollegium stipendium för fem veckors studier i Italien och Tyskland, bla vid Bauhausskolan i Weimar.
Studiebesök vid Bauhaus 1922.
Assisterar Maja Sjöström med textilierna för Stockholms stadshus år 1923.
Deltar 1923 med textila verk i Göteborgsutställningen, bl.a. med ryan ”Djurgården”, som senare inköps av Röhsska konstslöjdmuseet i Göteborg. Ryan är en med olikfärgade bårder inramad, heraldiskt uppbyggd komposition med hjortdjur och en skytt till häst (se bild i retrospektiva utställningen).
Deltar i Världsutställningen i Paris år 1925 med ett antependium med vinträdet och kyrkans skepp. Komponerar samma år de två mattor som ingår i Stockholms gåva till kronprinsparet. Den största, en röd-brun flossa, är på 7,3 x 3.4 m. Mattorna finns numera i Gustav Adolfs vardagsrum på Ulriksdals slott.
AÖ.s sista insats hos HV är i början av 1927 då bl.a. broderiet ”Den heliga staden” ingick i HV:s del i vandringsutställningen ”Swedish Contemporary Decorative Arts” i USA.
Som kuriosa kan nämnas att HV var det första företag som anslöt sig till SPP. SPP registrerade de anställda i stigande ålderföljd och AÖ var yngst bland dem som anmäldes till försäkring. AÖ blev därför SPP:s första medlem! ( Läs även om den bonad Agda levererade till SPP vid företagets 50-årsjubileum! Se Samlingssidor/Privat ägo.)